Vi var 28 bröder

Som kom till vår Gradgivning i Bifrostlokalen 2019-01-24. Vi kunde då fira att Alf och Kennert, samt en gäst från Gondler, Jonas, erhöll Hoppets grad under högtidliga former. Vi uppmärksammade också att Bengt, Bill och Nils-Ragnar erhållit nya grader.

Som vanligt hade vi hjälp av vår fadder 10 Withala för att kunna genomföra grad IV eftersom vi inte är så många som har den graden ännu, men snart klarar vi den också. Eftersom vi hade en Broder från Kalmar som också fick sin grad hos oss, så kom också Mästaren i Gondler Tommy Eriksson, tillika fadder, på besök

Alexander hälsade oss välkomna till årets första gradgivning, såg tillbaka på ett lyckat Julkalas vi hade i december. Han framförde också ett tack till Withala för hjälpen under kvällen. Alexander även påminde om Årsmötet den 7.2, där Christian skall guida oss på sin arbetsplats Andritz. Anmälan snarast. Han påminde också om att betala Årsavgiften snarast.

M Tommy tackade för det samarbete vi har när det gäller gradgivningar.
Åke framförde en hälsning från Jan-Erik i Eskilstuna.
Per R hälsade från Withala, och han upplevde det roligt att komma till oss.

Sten framförde en hälsning från Karlskrona, och betonade vikten av att faddrarna stöter på så att så många som möjligt kommer även om de inte har graden som krävs, men är med vid måltiden.

Alexander tog också upp Rekryteringsträffarna som ger bra resultat. Vi har plats för fler bröder så fortsätt jobba med rekrytering.

Vid måltiden höll Tommy E talet till vår Orden, Ankaret i Gradens symbol, betyder inte att man skall stanna och slå sig till ro, utan skall vara ett avstamp för vidare utveckling och engagemang. Delaktighet i verksamheten ger ännu bättre Brödragemenskap och ett personligt nätverk och trivsel.

Alf talade för recipienderna, han hade en liten poäng i att han själv är född i samma ort som Carl von Linné och att han själv nu är med i 34 Linneus.Han framförde också budskapet från alla recipiender att de är villiga och motiverade.

Christian och Sten presenterade sig lite djupare både i yrkes- och privatlivet. Tänk vad ni som inte kommer på Brödramåltiden missar av intressant information.

Mästarbordets blommor gick till Christian, som tillsamman med 3 övriga skötte maten när ordinarie Munskänk fick sin nya Grad.

Högvinsten i lotteriet gick denna gång till Tommy O, Withala. Därefter kunde Alexander tacka för ännu en trevlig kväll och önska alla välkomna den 28.2. då vi har en Grad I.

/Hasse