20 oktober, 2020

En kväll i Vänskapens färger

Tre bröder fick mottaga Vänskapens grad, det var Göran, Alexandru och Jonas som fick äran att göra detta, Grattis, ni är tre positiva Bifrostare som väl uppfyller kriteriet att bli belönade!

Som vanligt blev det en trevlig kväll, vi var 30 bröder, varav 7 gäster som deltog.  Alexander berättade att han varit på Mästarmöte i Kristianstad och att vi växer hela tiden i medlemsantal. Nästa gradgivning har vi fredagen den 26 april och då är det grad I som ges och då kommer vi att hälsa ännu en ny broder välkommen till oss.

Alexander uppmärksammade också att Claes, Zoltan och undertecknad erhållit grad VI vid Storlogens senaste gradgivning i Jönköping.

För gästerna från Withala tackade Göran som också framförde sin Loges hälsning.

Stefan från 23 Forsete framförde sin Loges hälsningar till oss

Sten uppmanade oss att öka aktiviteten med att besöka andra Loger, inte minst åka till Withala. Han påminde också oss om att anmäla oss i god tid till våra Logekvällar.

Under måltiden så talade vår gäst från Malmö, Stefan, till vår Orden och berättade lite om sin egen Loge.

Alexander talade till recipienderna om målet med ett bra och innehållsrikt liv, man påverkas mycket av vilka människor vi umgås med både i tanke och gärning.

Sten berättar gärna om Bifrostordens historia, han berättade i dag om symbolen för grad II och varför den förändrats i utformning sedan starten.

Han hade också lite tankar kring graderna II -III när det gäller tidsintervallerna.

Kvällens insamling gav 720:- enligt Sven-Olof.

Bengt och Claes berättade personligt om sina liv, vi har ju den traditionen att två bröder varje gång ger oss en liten djupare information om sig själva.

Mästarbordets blommor gick denna gång till Sven-Olof för sitt arbete med att fixa Swish till Logen. Och inte nog med detta så vann han också högvinsten i Lotteriet.

Vill i detta sammanhang tacka Leif för att han skänker några av sina målningar till vårt lotteri, denna gång var motivet Vattentorget med IOGT-NTO huset.

Naturligtvis hade Göran fickan full av historier, som jag inte här kan återge, eftersom detta är en seriös hemsida. Så vill ni höra Görans berättarkonst, så kom till våra Logekvällar och var med på måltiden.

Alexander kunde sedan konstatera att klockan var 22.30 och tackade alla för ännu en fantastisk kväll.

/ Hasse