19 oktober, 2020

Vilken avslutning!

På vårens sista Gradgivning kunde vi hälsa vår 45:e broder välkommen till Linneus. Han heter Carl-Johan Borg och kommer från Väckelsång.

Det blev en lite ovanlig Bifrostkväll, på så sätt att det var första gången vi hade gradgivning en fredag.

P.g.a frånvaro av olika skäl ”tvingades” vi låna 2 bröder från Withala för att klara genomförandet. Allt gick som smort, utom för min stav, som råkade ramla om och gick sönder. Men intendent fixar nog det till nästa gradgivning i september.

Alexander meddelade att det gått ut ett antal inbjudningar till olika personer med anledning av informationskvällen i maj. Ni som lämnat personuppgifter till rekryteringsgruppen skall ringa och kolla om era kandidater kommer och anmäla till Martin så registrerar han. Även Linneorna har rekryteringsträff samma kväll.

Göran meddelade att 410 bröder kommer till årets riksting.

Jag informerade att nästa nummer av Bifrosttidningen utkommer v 23 och är ett temanummer där Växjö och Linneus presenteras.

Nicklas har förärats med en Grad III i Karlskrona.

Sten höll talet till vår Orden eller Färgernas Orden som den tydligen även kallas ibland enligt Sten. Han påpekade att vår Orden är en Orden för alla oavsett yrke, ålder, rik eller fattig, bara man är beredd att leva efter Ordens ideal.

Språket kan i vissa sammanhang verka lite gammaldags men det är en Svensk Orden grundad för snart 100 år sedan, och traditionen skall man vara rädd om.

Alexander talade till dagens nyintagna Broder, som genast gav svar på tal och berättade lite om sig själv, Nils-Göran är hans fadder.

Bill och Alf berättade om sig själva enligt den tradition vi har.

Mästarbordets blommor fick denna gång Christian och Gustav för att de med kort varsel hoppade in på nya uppgifter.

Kennert skötte med bravur, matfrågan och lotteriet, en av våra gäster från Withala,

Harri Airosto tog hem högvinsten, som vanligt skänkt av Sten.

Jag sjöng en liten visa om Svenska Akademin och Göran drog ett antal vitsar, sedan tyckte Alexander att det var dags att avsluta den trevliga kvällen. Han påminde om att det blir fika någon dag i sommar och en Brödraträff i augusti.

/Hasse