19 oktober, 2020

Vilken fin kväll det blev

När Nils-Göran och Karl-Johan erhåll Vänskapens grad den 24.10.19. Extra högtidligt blev det inte mindre än 9 gäster, som representerade 4 olika Loger kom på besök. Vi har aldrig haft så många Loger representerade en gradgivningskväll.

SLM Ulf J representerade Gothem och Danheim, Kjell K och Johnny E representerade Grimner och Ingemar D, Nils-Jörgen J, Anders K, Tommy O och Göran S från Withala. Sist men inte minst vår ”gamle” intendent och en av stiftarna till Linneus, Jan-Erik E som representerade Alvheim.

Alexander informerade om det kommande Julkalaset, Munskänk Kennert har huvudansvaret.

Ny portal är på gång centralt, liksom en ny standard för våra namnskyltar.

Den 14.11 är det dags för en ny Gradgivning  III , 3 bröder kommer att kallas till denna

Rikstinget 2020 hålles i Kalmar till våren och det planeras en bussresa dit.

Vi fick hälsningar från Withala, Grimner och Storlogen

Sten vädjade om hjälp att tömma Kapitelsalen.

Brödramåltiden genomfördes utan förrätt men det gick bra ändå, tyckte alla. Den förgylldes lite extra av Johnny E:s pianospel till” Du gamla du fria”

Som vanligt hölls en del tal, Kjell K talade till Orden och uppehöll sig kring kvällens tema: vänskap. Han ansåg att vänskap är den viktigaste graden vi har, den är lika viktig utanför Orden. Utan vänskap är det inte lätt att leva, en verklig vän accepterar dina fel och brister och ställer upp i vått och torrt i med och motgång.

Alexander var inne på samma saker i sitt tal till recipienderna.

Sten informerade lite om Ordenstecknet och att vi använder det rätt. Han uppmanade alla bröder att ställa upp när Mästaren kallade på hjälp till olika tjänster.

Som vanligt hade vi 2 bröder som presenterade sig, denna gång var det Nils-Ragnar och Bo som berättade.

SLM Ulf berättade lite om vad Storlogen jobbar med, meddelade att Åke kommer att erhålla grad IX. Han konstaterade också att det är tillväxt på i Storlogen och i Linneus.

Nils-Göran talade å recipiendernas vägnar, men det var inte därför han vann högvinsten på Lotteriet, den var han värd ändå.

På tal om Lotteri, så hade Leif målat en fin tavla på gamla Domkyrkan, som han skänkte till Lotteriet, den tog Kennert ”hand om”

Vi fick in över 800:- i ”kollekten” meddelade Sven-Olof

Mästarbordets blommor fick Sten för sitt inhopp som Yttre Ledsagare

Göran Straume drog som vanligt ett antal vitsar, som jag inte kan ange här.

Alexander avslutade den trivsamma kvällen 22.30

/ Hasse