8 februari, 2023

Års -och direktoriemötet 2022-02-15

Vi var 14 bröder som deltog på Årsmötet på ICA Veteranbod.

När Bill hälsat oss välkomna tog Claes och Peter över ordet. De gav oss en rejäl redogörelse över handelns utveckling i stort och mer specifikt hur ICA kom till. Det vållade väldigt många frågor, och väckte gamla minnen från förr. Under tiden Claes pratade så serverade Peter oss gammaldags varm korv med bröd och tillbehör. Följdes upp med kaffe och kaka.


Därefter tog Bill ordet tillbaka och vi hade ett direktoriemöte inför årsmötet. Sven Olof var bekymrad över den ekonomiska utvecklingen, pandemin har gjort att vi haft små inkomster och nu har hyresvärden begärt mer pengar för hyran. Vi måste helt enkelt få in mer inkomster eftersom vi går med förlust vid varje Gradgivning. Vi har en möjlighet att bättra på vår ekonomi lite mer den 19.3 då Storlogen förlagt en Grad VII till Växjö. Vi måste ha hjälp av alla bröder att hjälpa till med att göra lokalerna i ordning, sälja kaffe och andra drycker till maten bl.a. Meddela Claes eller Bill om ni kan hjälpa till!

Vi övergick sedan till Årsmötet där Alexander fick äran att leda förhandlingarna. Vi gick igenom Verksamhetsberättelse, resultat- och balansräkning. Årsmötet beslutade att vi måste höja medlemsavgiften, matpriset och även dryckespriset. Summorna kommer att finnas i ett justerat årsmötesprotokoll. Årsmötet beslutade att ge direktoriet full ansvarsfrihet på förslag av revisorerna. Sedan valdes ett antal personer till olika funktioner som också kommer att finnas i protokollet.

Hasse