8 februari, 2023

Linneus första grad V har genomförts!

Nu  har det hänt; vi har genomfört den högsta Graden på Logenivå, Grad V – Trohetens Grad!

Tack vare hjälp från 5 stycken Bröder från Withala kunde vi få ihop tillräckligt många tjänstgörande. Det var tre bröder från Linneus som blev de historiska bröderna: Martin L, Kristoffer S och Gunnar W.

Samtidigt kunde vi inviga en helt ny klädsel av möblerna, som gjorde sig bra mot lokalen i övrigt. Så blivande recipiender för Grad V har något ytterligare att se fram emot. Det blev en fin Gradgivning, med mycket tänkvärt innehåll.

Vår ExM Sten hade tyvärr inte möjlighet att närvara p.g.a hälsoskäl men hade skickat en hälsning. Bill påminde om en del olika aktiviteter som kommer att ske, närmast ett direktoriemöte. I höst firar vår Loge 10 år och det skall vi uppmärksamma på något sätt. Det är viktigt att vi får in nya Bröder i vår Orden, så glöm aldrig att marknadsföra detta.

Under Brödramåltiden talade exOSM Lars-Erik Furuskog till vår Orden, han påminde oss om Orden syfte pekade bl.a. på en sund livsåskådning, hjälpverksamhet och att vi skall ha trevligt tillsammans.

Bill talade till recipienderna, och välkomnade dem i den nya Graden, och påminde om att det innebär ett ännu större ansvar när de nu fått Trohetens grad. Kristoffer S talade å recipiendernas vägnar. Sven- Olof kunde redovisa 670:- vid insamlingen i Kapitelsalen. Göran Widell fick Mästarbordets blommor.

Vi var 25 bröder närvarande, 20 i kapitelsalen + 5 som bara deltog i måltiden, roligt att så många kom!

Högsta vinsten i Lotteriet (Stens pris) vanns av broder Martin L.

Mästare Bill kunde avsluta en trevlig kväll!

Hasse